Viime viikonloppuna sitä sitten tosiaan paalupaikkoja laiteltiin, niin kuin formuloissa konsanaan. Nyt vaan jännityksellä odotellaan, mitä setä Paaluttaja mahtaa sanoa aikatauluistaan. Toivottavasti tulevat pian, että saadaan apumiehetkin sitten pikaisesti paikalle, Nimittäin Timppa ja eno-Hanski ovat luvanneet tulla apumiehitykseen raksalle. Mitähän me leidit sitten sillä aikaa keksitäänkään...

Tuona kyseisenä viikonloppuna laitettiin taas Putajan grillikin tulille ja päätettiin rantasauna (serkku-Tomin) lämmittää. Anoppi ja appiukko nauttivat kesäisestä illasta ja viikonlopun iltapäivälehdistä, kun terassilla alkoi yhtäkkiä kauhea polkka ja samba. Lumikkohan se siinä kesäasussaan! Itse asiassa meidät kutsuttiin katsomaan kyseistä vierailijaa hyvinkin rauhallisella äänellä, mutta kun se hiirulaisen oloinen, karvainen ystävä alkoi liikkumaan, niin siitä se polkka-tanssi sitten alkoi. Hyi että, miten Lumikkokin voi olla niin hiirimäinen otus.

Tämä Oskariksi nimetty veijari siinä sitten edestakaisin kipitteli ja uteliaasti kävi aina välillä meitä grillillä moikkaamassa. Todella utelias ja kesyn oloinen kaveri. Taitaa tykätä makkarasta ja myyristä kuuluu pitävän myös. Ja sehän ei meitä haittaa. Syököön vaan kaikki myyrät, jotka yrittävät tulla meikäläisen omenapuun juurien lähellekään!

- U -