Olipa tapahtumarikas viikonloppu.

Lauantaina oli tarkoitus saada kuistin tukipylväät pystyyn ja niiden yläpäähän katon kannatinpalkit. Heti aamulla aloitettiin katkaisemaan teräspalkkeja; 10 cm neliöputket tulisi hitsata pystyyn terassin ulkoreunaan ja 15x10 cm vaakapalkit pultattaisiin ylös neliöputkien päihin. Heavy metal -duuneja jälleen tiedossa siis.

Katkominen sujui jo rutiinilla ja palkit olivat hoidettu pois päiväjärjestyksestä ennen puolta päivää.

Iltapäivällä piti sitten katkoa terassin katon kannatinpalkit - puiset. Tuttua hommaa, helppo nakki... No, katkaisusirkelin teränsuojus päätti kuitenkin hajota heti kättelyssä ja lensi meikän silmille.Kun suurin paniikki hälvwni ja oli selvinnyt että näkö onneksi säilyi, suunnattiin kohti Vammalan päivystävää terveysasemaa.

Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä - suurimmat kappaleet olivat osuneet silmän yläpuolelle. Sarveiskalvossa oli hieman naarmuja ja lääkäri määräsi antibioottia ja lappu silmään. Turussa sitten maanantaina silmälääkäriin.

Sunnuntai menikin hanslankarina katsellessa kun muut nostivat kannatinpalkkeja paikoilleen. Näytti painavilta, joten mikäs siinä vierestä seuratessa...

Hieman tuotti ongelmia työskentelykorkeus; yli sadan kilon painoista palkkia on paha nostella 4 metrin korkeudessa ilman kunnon telineitä. Päätettiin oikaista ja sen sijaan että rakenettaisiin puusta tellingit, lainattiin naapurista Tee-se-itse -tyyliset maalaustelineet. Kuljetus oli hieman harakiria, mutta muuten ovat oiva apu katto- ja räystäshommissa. Nyt ja tulevaisuudessa. Olivat kuulemma olleet edellisessä paikassa 3 vuotta lainassa - meidän tontilla niitä tuskin ihastellaan niin pitkään!

- T -


Lauantain työ: palkit poikki ja pystyyn.

205511.jpg

205515.jpg

Ulla ja Helena istutushommissa - tällä kertaa vuorossa luumupuita ja mustaherukkaa.

205508.jpg

Palkit pystyyn.

205512.jpg

205509.jpg

Laiskuus iski ja telineiden rakentaminen tuntui liian työläältä - piti lainata.

205516.jpg

205505.jpg

Ulla lempipuuhansa parissa - tällä kertaa vuorossa räystäslaudat.

205517.jpg

Hanslankari.

205518.jpg