Keskiviikkona aamupäivällä pihassa oli käynnissä kunnon vekslailu: 12 metrisiä teräspalkkeja nosteltiin lavetilta trukilla ja koitettiin kääntää pihassa parempaan paikkaan. Talon nurkat olivat kovilla,  kun palit viistivät milloin kukkalaatikoita, milloin verannan pieliä. Suuremmilta vahingoilta säästyttiin, mitä nyt nurmikko oli hieman rullalla.

Aamulla myös muistettiin, että olisi tietysti hyvä kaivaa viemäri ennen palkkien asettelua paikoilleen. Kaivurin saaminen pienellä varoitusajalla olikin sitten vaikeampaa. Onneksi yksi urakoitsija soittokierroksen loppupuolelta pääsi tulemaan saman tien. Vedettiin viemärilinjat ja kaivettiin sakokaivon kuoppa ja sovittiin että jatketaan imeytyskentän kaivuuta lauantaina, kun olemme hankkineet lisää salaojaputkea, -santaa ja muita tarvikkeita. Maa on nimittäin niin savista, että pelkkä imeytypakekki ei riitä pesuvesien käsittelyyn.

Illalla saatiin saunavieraita Tampereelta kun Kaisa ja Teemu saapuivat uunituoreen lapsosen kera katselemaan projektia ja jutustelemaan muutakin kuin rakennusjuttuja. Mukavaa vaihtelua. Ja polteltiin siinä myös Teemun mahtavat sikarit, oletetaan että ne olivat nyt sitten meidän varpajaispöllit.

- T -

Tuomon ja Timpan tarkat nostoohjeet Pekalle.

124497.jpg

Kaisa ja "Ferdinand"

124516.jpg