Talvi on vihdoin ohi ja työ tontilla jatkuu. Jo huhtikuun alussa oli mahtavia viikonloppuja, jolloin säät olisivat suosineet rakentajaa, mutta päätettiin pitää kuitenkin kunnon talviloma ja ladata akkuja ennen kesän kovaa raksakoitosta. Nyt raksaduuni on jäänyt mun harteille - Ulla keskittyy graduun ainakin juhannukseen asti. Eli molemmat ovat viikonloppuleskiä tälläerää.

Jotta sisähommia olisi mukavampi tehdä, asennettiin viikko sitten isoinnat ikkunat - ei tavitse pyöriä pimeässä kopissa alapohjaa tehdessä. Paskin homma asennuksessa on tehdä reikä tuulensuojalevyyn. Sitä kun koittaa käsisahalla hinkata, tulee mieleen josko moottorisaha olisi kuitenkin oikea työväline. työnjako on mennyt reilusti: meikä pusaa hikipäässä reikiä seinään ja isä-Pekka asentaa vanhemman oikeudella karmeja.

Muuten sisällä odottaa kaaos - kaikki talven ajaksi sisälle kasattu puutavara pitäisi kantaa ulos ennen seuraavia hommia: alapohjan palkit pitää asentaa paikoilleen, koolata lattia, vetää sähköille putket, ekovilla eristeeksi ja lattia umpeen.

Sähköliittymän takia on työlistalla ollut myös esivalmisteluja Fortumin miehiä varten. Näkyvät jo pystyttävän tolppia joen toisella puolella, joten kaapelioja oli viimeviikonlopun hommia. Vielä kun saadaan päätyseinään paneelit, niin pääkeskuskin voidaan asentaa paikoilleen.

- T -

Vortumi tulee... sähköt lähenevät päivä päivältä.

556118.jpg

Luottokaivurimies Pälä saatiin tontille

556110.jpg

Kaapeliojaan hiekkaa - vettä siellä onkin jo omasta takaa...

556116.jpg

Ikkunakuljetus Lumiainen

556108.jpg

Ensi läpi seinään ja sitten ikkuna paikoilleen.

556106.jpg

Katto korkealla ja lattia matalalla.

556115.jpg

Ulkoasu alkaa jo hahmottua, vaikka etuseinältä ikkunoita vielä uupuukin.

556112.jpg

556114.jpg