Loma alkoi ja täysi höyry päälle. Muurari saapui maanantaina seitsemän jälkeen ja nyt kaksi ja puoli päivää myöhemmin on piippu katolla.

Koska syksyllä tuli kiire talventulon kanssa, piti katto silloin vain saada umpeen.  Nyt täytyi hieno katto leikata hormin kohdalta auki, kun piippu läheni katonrajaa. Vaan mitäpä  tuossa paniikkia, kunhan saadaan huopakate ja piipun pellitys tarpeeksi hyvin paikoilleen, ettei vesi tule liitoskohdasta sisään.

Muurari-Markuksen hanslankarina tuli sitten kannettua noin 1000 kpl tiiliä ja kärrättyä/kannettua sementtiä paikasta toiseen. Silmä tarkkana seurasin ammattimiehen tuohuja – josko sitten kesäkeittiön hormin muuraisi itse...

Hormista tuli mainio – kokokiven hormi takkaa varten, puolikaskiven hormi saunan pataa varten, väliin ilmahormi ja viimeiseksi puolikkaan hormi kiuasta varten. Ilmahormi oli hyvä päätös – nyt kiuas ja pata mahtuvat nätisti vierekkäin. Muuten olisi kyllä tullut ahdasta.

Takan energiasydämen ja kuoren muuraus jäänee mulle ja isälle, mutta eipä se olekaan enää niin kriittistä – ohjeet takan kokoamista varten kun ovat selkeät. Ohessa muualta varastettua fiilistä siitä, miltä kaksipuolitakka tulee näyttämään valmiina.

- T -

710534.jpg

Tiililetkojen siirto rantaan.

710579.jpg

Muuraus etenee.

710610.jpg

Tuvan puolelle tulee vain suora seinä ja luukku.

710613.jpg

Pukuhuoneen puolelta takkka näyttäisi tämäntyyliseltä - ilman tuota laatoitusta tosin.
Kuvat Takkamaestro.